kolme sisarta

Juuri näihin aikoihin Moskovassa kaikki jo kukkii, on lämmin ja aurinko valaa säteitään kaikkialle. Kaukana arolla, pienessä varuskuntakaupungissa ainoa mikä kasvaa ja vahvistuu on haave. Olga, Maša ja Irina asuvat sivistyksen tuolla puolen ja kärsivät melankuoliosta. Kolmelle sisarelle elämä ei ole ihanaa vaan on tukahduttanut heidät kuin rikkaruoho. Olga on ajautumassa vanhaksi piiaksi, Irina turhautuu työnsä ajatuksettomuuteen ja Maša avioliittonsa väljähtyneisyyteen. Jossain taivaanrannan takana siintää Moskova, jossa kaikki olisi toisin.

Naiset ovat kasvaneet joutilaisuuteen, eivätkä elä nyt vaan sitten kun. Aikansa he käyttävät onnen janoamiseen, ylimystön edustamiseen ja sotilaiden kanssa seurustelemiseen. Sotilaiden tehtävä on tsaarin vallan valvominen, joka toteutuu juhlimisena, kortin peluuna ja salasuhteina. Samaan aikaan Moskovasta kuuluu kumua. Aavistuksia on kunnon rajuilmasta, yhteiskunnan murtumisesta, joka tekee tuloaan.

Näytelmistä tulee klassikoita syystä. Anton Tšehovin Kolme sisarta on tunnettu monikerroksisena ihmisen ja yhteiskunnan kuvauksena, joka on täynnä emotionaalisia piikkejä. Kari Väänäsen ohjauksessa siitä syntyy koominen tragedia sisältäen tunnetta, tapahtumia ja huumoria. Se on ulkoasultaan ajaton ja juoneltaan vetävä ihmissuhdenäytelmä, johon balalaikat tuovat riemua ja raivokkuutta sekä slaavilainen musiikki surua ja syvyyttä.

Kolmen sisaren tekijöitä

Ohjaus Kari Väänänen
Lavastus Pentti Uimonen
Pukusuunnittelu Elina Vasko
Maskit ja kampaukset Kaisa Mylläri
Valosuunnittelu Kari Penttinen
Äänisuunnittelu Miksa Koponen
Valokuvat Kaisa Sirén
Video Antti Raatikainen

Rooleissa: Vesa-Matti Komonen, Paula Miettinen, Helka Periaho, Eeva Hautala, Malla Ylijurva (vier.), Markku Lukka, Markku Köngäs, Marko Syysmaa, Kari Koivukangas, Olli Halttu (vier.), Timo Vuento, Jonne Kaaretkoski, Samu Stenberg, Outi Nevanlinna

ESITYSajat JA LIPUT

Näytökset 21.5. saakka suurella Tieva-näyttämöllä

Esitys kestää 2 tuntia ja 45 minuuttia.

Liput 25 / 20 / 16 €