Hovinpohja

Kuvittele ravintola, jossa seiniä peittävät vanerilevyt, valo tihkuu eriparisista lampuista ja katto vuotaa vettä. Pöydillä on silti hohtavan valkoiset liinat. Taustalla näkyy baaritiski, orkesterikoroke ja heiluriovet keittiöön. Korokkeen vieressä on rivi nelikulmaisia ikkunoita, joista tunnistat paikan Hovinpohjaksi. Olet anniskeluravintolassa, joka elää tuhotun Pohjanhovin kivijalassa. Ravintolapäällikkö rykäisee ja puhuu.

- Hyvät ihmiset, tervetuloa. Tämä on ainutlaatuinen hetki. Vielä viime syksynä tässä päittemme päällä kohosi Suomen kaunein hotelli, Pohjanhovi. Ei kohoa enää. Me Hovinpohjan työntekijät toivomme, että ravintolan avaaminen raunioiden keskelle olisi kuin hymyn palautuminen saattoväen suupieliin suruajan jälkeen. Kuten tiedätte, kaikesta on nyt puutetta ja niinpä mekin olemme käyttäneet jälleenrakentajien suurinta avua, pidäkkeetöntä mielikuvitusta ja vanhan tavaran tarkkaa ja törkeää hyödyntämistä. Kaikki ei ole vielä priimaa, kahvikin on korviketta ja samaa linjaa on muussakin tarjonnassa. Saanko esitellä, Korvikeorkesteri, olkaa hyvät.

Niin alkaa Hovinpohja, musiikkinäytelmä jatsein, foxein ja kupletein. Näytelmä tarjoilee elävää musiikkia, tragiikkaa ja rakkautta Suomi-filmien tyyliin. Loppu on varmasti kaunis ja onnellinen, lupaavat illan esiintyjät.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Esko Janhunen

Ohjaus Tero Heinämäki 

Rooleissa ja orkesterissa Minna Siitonen, Jonne Kaaretkoski, Kari Koivukangas, Kylli Köngäs, Jukka Nurmela ja Anniina Piiparinen

Löydät lisää tekijätietoja täältä.

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon kellariteatteri Saivo

ESITYKSEN KESTO

Esitys kestää noin tunnin ja 40 minuuttia väliaikoineen. 

LIPUT

25 / 22 / 15 €

VÄLIAJALLA

Nauti väliajalla tai esityksen aikana

Kylmäsavulohivoileipä 5,50 €

Karjalanpiirakka munavoilla 4 €

Päivän nisu 2,50 €

Virvoitus- tai väkijuomia sellaisenaan tai sekoitettuna

HOVINPOHJAN PIKKUJOULUT

Hovinpohjassa on pikkujoulut pe 16.11., la 17.11., pe 23.11., la 24.11., pe 30.11., la 1.12., ke 5.12., pe 7.12., la 8.12., la 15.12. Silloin baarin ovet aukeavat klo 18.30, buffet on katettuna klo 19.30 ja show alkaa klo 21.

Pikkujoulun hinta on 60 €, sisältää esityksen ja pikkujoulubuffetin.

KUVIA ESITYKSESTÄ

X