Looking for REIDAR

Tanssiteatteri Rimpparemmin uusin teos Looking for REIDAR seikkailee Reidar Särestöniemen maailmoissa. Särestöniemeen liittyvät myytit ja käsitykset jatkavat yhä elämäänsä ja niin tutkijat, toimittajat kuin kiinnostuneet kansalaisetkin kisaavat siitä kuka tunsi oikean Reidarin. Särmikäs kollaasi ei pyri olemaan elämäkerta tai muistomonumentti vaan väläyttelee mielikuvia Reidarin matkasta romanttisen taiteilijakuvan ja tietoisen brändin välillä.

Teoksen käsikirjoitus ja dramaturgia ovat Janne Rosenvallin kynästä. ”Innostus tehdä juttu Reidarista juontaa juurensa hänen upeaan värien käyttöönsä, vaiherikkaaseen elämäänsä ja Särestöniemen luonnon luomaan kontrastiin” kuvailee Rosenvall.

REIDARIN ohjaajana toimii Johanna ”Jose” Salo joka tunnetaan paremmin nukketeatteritaiteilijana. ”On ollut hienoa päästä tekemään tätä juttua Rimpparemmin taitelijoiden kanssa” kommentoi Salo, jolle vierailu tanssin kentälle on ollut pitkäaikainen haave joka on nyt toteutunut Looking for REIDARin myötä.

Koreografian teokseen ovat tehneet Rimpparemmin tanssijat Atte Herd, Helmi Järvensivu, Laura Kallas ja Anni Pilhjärta. Lisäksi lavalla nähdään Henri Haakana ja Valtteri Valo, ääni- valo- ja videoprojisoinneista vastaa Antti Lindholm ja puvuista Elina Vasko.

Ensi-illassa 3.10 ja lauantaina 3.11. sekä kaikkien perjantain esitysten jälkeen on mahdollisuus jäädä jälkilöylyihin joissa illasta riippuen ruoditaan esitystä taideraadin kanssa, tutustutaan syvemmin Reidar Särestöniemeen tai kuullaan tekijöiden ajatuksia teoksesta. Jälkilöylyjen ohjelmat tarkentuvat myöhemmin. Jälkilöylyt alkavat väliajan jälkeen.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus ja dramaturgia: Janne Rosenvall

Ohjaus: Johanna "Jose" Salo

Koreografia: Työryhmä

Esiintyjät: Henri Haakana, Atte Herd, Laura Kallas-Herd, Anni Pilhjärta, Valtteri Valo, Ulla Väätäinen

Ääni- valo- ja videoprojisointisuunnittelu: Antti Lindholm

Puvustus: Elina Vasko

Grafiikat: Ulla Ollila/Kuohu Design

ESITYKSEN KESTO

Esitys kestää noin tunnin. / Ensi-illassa 3.10 ja lauantaina 3.11. sekä kaikkien perjantain esitysten jälkeen on mahdollisuus jäädä jälkilöylyihin. Esitys jälkilöylyineen kestää noin 2,5 tuntia.

LIPUT

Liput 25 / 22 / 15 €

Ryhmämyynti: sanna.viero@rimpparemmi.fi

X