Joulutarina

Tuvan piippu tupruttaa Korvajoen kalastajakylässä. Pirtin lämmössä puuhaavat äiti, isä, Nikolas ja Aada. Elo on onnella täytetty. Illan koitteessa pikku-Aada sairastuu ja tarvitsee lääkäriä. Perhe jättää Nikolaksen kotia vahtimaan ja pakkautuu rekimatkalle, joka koituu kohtaloksi. Matka päättyy meren pohjaan ja tekee Nikolaksesta orvon. Kylän väki ottaa pojan omakseen, vaikka varaa ei olisi. Hän asuu vuoden yhdessä talossa ja muuttaa jouluisin seuraavaan. Elämä alkaa kulkea, kylä kukoistaa ja Nikolaksesta kasvaa poika, jolla on sydän paikallaan. Hän veistää jouluaatoiksi lahjan kaikille kasvattiperheilleen. Aada, kadonnut merenneitosisarkin saa oman nukkensa.

Tulee tiukka talvi, kevät on kaukana ja perheiltä ei riitä ruokaa ottopojalle. Korvatunturin Iisakki, pelottava puuseppämestari, keksii vaatia Nikolaksen apurikseen. On lähdettävä kohti tunturia, jonka kupeesta löytyy sepän paja täynnä rattaita, hihnoja ja vempeleitä. Sen uumenissa Nikolas alkaa opetella ammattiin ja mieheksi. Hänelle aukeaa suuri tehtävä. Millainen tehtävä on? Se selviää sinulle Lappia-talossa, jonka huomassa valmistuu perheteatteria joulun ajaksi. Käy mukaan tarinaan.

ROOLEISSA

Samuel Heino, Onni Jaatinen, Niilo Angervo, Olavi Angervo, Laura Kallas, Joni Kuokkanen, Markku Lukka, Marko Syysmaa, Kirsi Kärnä, Vesa-Matti Komonen, Onerva Kärkkäinen, Kari Koivukangas, Markku Köngäs, Malla Ylijurva, Outi Nevanlinna, Anni Pilhjärta, Helmi Järvensivu, Atte Herd, Tatu Aspelund, Vanessa Bagge, Inka Leinonen, Riikka Manninen, Tiiamari Piira, Eeva Rohiola,  Arttu Hyykoski, Aliina Vuento, Uuno Puolakka, Sulo Laukkanen, Liisa Ovaskainen, Sanni Ylitapio, Reetta Salonen, Hanna Rantala, Olga Koivukangas, Hilkka Kuokkanen, Lotte Hakso, Karri Kallas, Pieta Kinnunen, Saaga Mönkkönen, Ester Niemelä, Emilia Saarijärvi, Ville Suonnansalo, Venla Sääskilahti

Pelimannit Minna Siitonen, Henri Haakana, Valtteri Valo, pelimannikuski Jonne Kaaretkoski

Katso lisää tekijätietoja tästä

LIPPUJEN HINNAT

Peruslippu 30 € / ryhmä 28 € / eläkeläinen 27 € / työtön, opiskelija tai lapsi 20 €

Perhelippu viidelle 110 € / neljälle 90 € / kolmelle 70 €

Ma-pe päivänäytökset koululaisryhmille 14 €

SUOSITUSIKÄRAJA

Joulutarinan suositusikäraja on 7 vuotta lapsille, jotka tulevat teatteriin koulu-, eskari- tai harrasteryhmän mukana. Nuorempien lasten suosittelemme käyvän Joulutarinassa aikuisen seurassa.  

ESITYKSEN KESTO

Joulutarinan esitys kestää kaksi tuntia väliaikoineen. 

KUVIA ESITYKSESTÄ

X