Myrskyluodon Maija

Nuori Maija poimii kukan terälehtiä odotusta täynnä. Rakastaako pikkuisen, ei yhtään vai hirveästi? Vastassa on uusi askel vaimona ja aikuisena. Janne ottaa kädestä. Täytyy hyvästellä kotiväki ja erota elämään Myrskyluodolle, josta tulee paikka nuorenparin torpalle. Tuomet vartioivat rantaa, kivet peilaavat itseään veteen, luodot näyttävät lepääviltä linnuilta.

”Pelottaa. Sydän tikittää. Koti on kaukana ja naapurina on vain merta. Osaanko mitään?”

Hengitä Maija. Luontoa oppii lukemaan, elämän ja kuoleman ottamaan vastaan. Kun tunnet meren mielen, tiedät sen tuovan iloa ja murskaavan. Tiedät, että merellä tuulee aina.

Janne on siinä, et ole huolissasi. Teillä on lasten naurua, juoksua ja oikkuja. On talvi, joka näkyy kuutamona jäällä, tähtien sykkeenä ja pysähtyneenä pakkasyönä. On kevät, joka vapauttaa meren, taittaa pimeän ja palauttaa äänet luodolle. On luonnonvoimia, jotka tuovat onnettomuuksia, vaikka kukaan ei pyydä kurjuutta. Silloin on äidin kyynel painavin ja riittämättömyys suurin. Suru pysäyttää tuntemasta, tekemästä tai puhumasta.

Ajan myötä rikkirevitty paranee ja askeleet kevenevät. Onnea on Högbergetin kallio, joka kuuntelee ja jonne kiivetä. Anna käsi Maija, Myrskyluodon Maija, mennään.

Pääset elämään Maijan tarinaa Myrskyluodon Maija -musikaaliin Rovaniemen Teatteriin. Musikaali pohjautuu Anni Blomqvistin romaanisarjaan, Jussi Helmisen käsikirjoitukseen sekä Matti Puurtisen sävellykseen. Näytelmän ensi-ilta on helmikuussa 2018 Lappia-talossa. Silloin suurelle näyttämölle nousee musikaali uskosta, luonnosta ja rakkaudesta. Suurin voimista on rakkaus.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Jussi Helminen
Sävellys Matti Puurtinen
Ohjaus Seppo Välinen
Kapellimestari Minna Siitonen
Koreografi Matti Paloniemi
Lavastus Pentti Uimonen
Pukusuunnittelu Paula Varis
Maskit ja peruukit Kaisa Mylläri

Esitys on Rovaniemen Teatterin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin yhteistuotanto.

Yhteistyössä mukana on Lapin urheiluopiston tanssialan perustutkinnon ohjaajia ja opiskelijoita

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, suuri näyttämö Tieva

LIPUT

vuoden 2017 loppuun saakka peruslippu, eläkeläinen, ryhmä 34 € / työtön, opiskelija 30 €

vuoden 2018 alusta lähtien peruslippu 39 € / ryhmä 37 € / eläkeläinen 36 € / työtön, opiskelija 30 €

KUVIA NÄYTELMÄSTÄ

X