Pate aarresaarella

Hei, minä olen Pate ja aion löytää aarteen. Tule mukaan etsimään. Näet matkalla hauskoja tapahtumia, yllättäviä sivupolkuja, valeasuisia vakoojia ja kultaisia kissoja.

Kaikki alkaa naapurin Kurkipuistosta. Menemme sinne Totin kanssa aarrejahtiin. Totti on minun koirani, joka on hävittänyt yhden tassuistaan. Kun löydämme aarteen, Totti saa maailman hienoimman tekotassun, supertassun. Etsiminen on kovaa. Maa on kovaa, kivet ovat kovia ja lapio on kova. Elämä on kovaa ja janokin on tosi kova.

Kokeilemme Pentti-enon lähettämää metallinpaljastinta, mallia Midnet terra xp 150c woof geo. Jos sen säätää oikein kovalle, voi löytää rikkauksia vaikka maapallon vastapuolelta. Pentti-eno on paras. Hän on insinööri, ehkä jotain alle satavuotias ja suunnittelee hammasrattaita, joita ilman systeemi lakkaisi pyörimästä.

Myös Pentti-eno etsii aarretta, ihmeellistä Kusanagi-miekkaa, tarujen tuulenkääntäjää ja onnentuojaa, joka on valmistettu maailman keveimmästä ja kestävimmästä metallista. Eno tarvitsee siitä palan valmistaakseen ikuisen hammasrattaan. Kusanagi on ajelehtinut Japanin rantaan hylkytavaran mukana. Se on kadonnut. Missä se on nyt? Kuinka se kellui, jos se kerran on metallia? Onko sinulla jotain salattavaa?

Lennän Pentti-enon perässä Japanin saarelle, aarresaarelle. Huomaan, että meitä seurataan. Vilahtiko varjoissa ninja, teollisuusvakooja vai Kapteeni Hahab, seitsemän meren merirosvo, myrskyjen murskaaja ja taifuunien teloittaja?

Ota 14 askelta pääkallopoukamasta itään, viisi askelta palmusta koilliseen, 30 totintassua lounaaseen ja olet perillä Rovaniemen Teatterissa, jossa saa keväällä 2018 ensi-iltansa seikkailukomedia Pate aarresaarella. Esitys pohjautuu Timo Parvelan samannimiseen kirjaan ja siinä on hyödynnetty Pate-kirjoista tuttua Pasi Pitkäsen kuvitusta.

TEKIJÄTIETOJA

Pohjautuu Timo Parvelan Pate-kirjoihin
Dramatisointi ja ohjaus Sami Rannila
Lavastus Niina Suvitie
Pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen

Rooleissa Kirsi Kärnä, Marko Syysmaa, Markku Lukka, Kylli Köngäs, Helka Periaho, Outi Nevanlinna ja Markku Köngäs

SUOSITUSIKÄRAJA

Suosittelemme esitystä yli 6-vuotiaille.

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, Rovaniemen Teatterin suuri näyttämö Tieva

DRAAMATYÖPAJA

Pate-esityksen yhteyteen on tilattavissa 3.-6. -luokkalaisille suunnattu draamatyöpaja 
SEIKKAILUSANKARIN KÄSIKIRJA. Kysy lisää yleisötyöntekijä Anne Niskalalta: anne.niskala (at) rovaniementeatteri.fi. 

LIPUT ESITYKSIIN

peruslippu 25 € / eläkeläinen22 € / opiskelija, lapsi, työtön 15 €

ma-pe päivänäytöksiin ryhmille 12 €

X