Täti ja minä

Kirkonkylällä uinuu ullakkohuone, jota asustaa iäkäs täti. Hänen hiljaiselonsa katkeaa, kun mies astuu sisään ja laskee matkalaukkunsa. Tämä on saapunut suurkaupungin sykkeestä saattamaan kuolevaa sukulaistaan tuonpuoleiseen. Uhrauksen on määrä näyttää jalolta mutta se haalistuu jäätyään vaille vastakaikua. Täti kun ei taivu yhteistyöhön huolimatta johdattelusta, kauniista sanoista tai rumiksi tarkoitetuista teoista.

Miehen vierailu alkaa venyä ja hautajaissuunnitelmat pilaantua, kun tädin terveydentila ei käänny toivottuun suuntaan. Jää tapettavaksi aikaa, minkä voi hoitaa vaikka luomalla ihmissuhdetta vieraaseen lähimmäiseen.

Täti ja minä on musta komedia, ruumiinvalvojaiset kahdelle yksinäiselle. Kun näytelmän täti pysyy hiljaa ja hengissä, hänen saattohoitajansa paljastaa menneisyytensä polttopisteitä. Heidän tarinansa kysyy, mikä on kohtaamisen merkitys ihmiselämässä. Voiko toisen kautta tulla ehjäksi? 

Näytelmän rooleissa tätinä nähdään Pirjo Leppänen ja sukulaismiehenä Kari Koivukangas. He vievät sinut ullakkohuoneen odottavaan tunnelmaan Rovaniemen Teatterin pienellä näyttämöllä ja Lapin kiertueella.

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Morris Panych

Ohjaus: Eljas Liinamaa

Rooleissa: Kari Koivukangas ja Pirjo Leppänen

Lue lisää tekijätietoja tästä.

LIPPUJEN HINNAT

Peruslippu 24 € / eläkeläinen 21 € / työtön, opiskelija 14 €

Kiertueella jäsenkunnissa aikuisille 17 € ja opiskelijoille 10 €, muualla 20 / 12 €

ESITYSPAIKKA

Lappia-talon vinttinäyttämö Kero. Näytelmästä on esityksiä myös Lapin kunnissa. 

Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

ESITYKSEN KESTO

Näytös kestää noin kaksi tuntia väliaikoineen

 

KUVAT

X