Veljet keskenään

Aatteessa ja paremman huomisen uskossa on voimaa. Johannes Pöykön, rovaniemeläisen jätkän ne vievät rakentamaan honkapuusta Renkaan taloa, jonka työväenyhdistys kastaa maitohinkillä ja ruisleivällä Rovaniemen työväentaloksi. Siitä lähtien rakennus seisoo kulissina historian käänteille.  

Talo todistaa vuoden 1918 kapinan ainoan tulitaistelun, Lapuan liikkeen, juhannusiltamat, talvisodan pommitukset ja Lapin sodan liekit. Se näkee Kaisan solisalirattien kokouksessa valittuna kävelykisan palkintojenjakajaksi. Ja Johanneksen rypistämässä parhaiden joukkoon, jotta pääsisi Kaisaa kosketusetäisyydelle. Se näkee myös suojeluskunnan ottamassa Johannesta kiinni, pitämässä pikaoikeudenkäyntiä ja ampumassa läpi sydämen.

Työväentalo tuntee kauppiasveren Ruikan suvussa, jonka poika Hannes tekee kauppaa aaterajojen yli päätyen sodan loputtua linnaan. Sitä myöten joutuvat molemmat puolet, punikki Johannes ja kauppaporvari Hannes tuomituiksi samasta syystä.

Kaiken tapahtuneen yli Renkaan talo kokee ystävyyden, jota ei sellaiset asiat kuin aate tai kuolema haittaa. Ystävyys on Johanneksen ja Hanneksen, kuin veljesten, joiden tarinan Rovaniemen Teatteri kertoo Suomi 100 -juhlavuoden näytelmässään Lapin kiertueella ja Lappia-talossa kevättalvella 2018.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Esko Janhunen
Ohjaus Eljas Liinamaa
Lavastus ja pukusuunnittelu Sanna Halme
Valosuunnittelu Kari Penttinen
Rooleissa Vesa-Matti Komonen ja Joni Kuokkanen

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, Rovaniemen Teatterin kellariteatteri Saivo. Esityksiä on myös alueteatterin kiertueella Lapin kunnissa. Katso kiertueen esitysajat ja -paikat tästä

ESITYKSEN KESTO

Näytös kestää tunnin ja 45 minuuttia väliaikoineen.

TEHTÄVÄPAKETTI

Teatterimme yleisötyöntekijä on valmistanut näytelmään liittyvän tehtäväpaketin, joka on suunnattu 15–20 -vuotiaille opiskelijoille. Tehtävien avulla voi valmistautua teatterikokemukseen, tutustua näytelmän teemoihin ja syventää katsomiskokemusta. Lataa ja tulosta tehtäväpaketti tästä

LIPUT 

peruslippu 25  € / ryhmä 23 € / eläkeläinen 22 € / opiskelija, työtön 15 €

KUVIA ESITYKSESTÄ

Kuvat on ottanut Petri Teppo.

X