Maailman suurin taidearviointi on käynnissä

Taidetestaajat vie kolmen vuoden ajan kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset - yhteensä lähes 200 000 nuorta - kokemaan ja arvioimaan taidetta. Tulokset ovat koko kansan ihmeteltävänä taidetestaajien sivuilla.

Lappilaiset taidetestaajat käyvät Rovaniemen Teatterissa katsomassa näytelmän Papin perhe. Tutustu esitykseen lukemalla siitä lisää ohesta ja katsomalla videot sekä kuvat.

Löydät näytelmään liittyvän, taidetestaajille suunnatun tehtäväpaketin tästä. Ja kasiluokkalaisten kirjoittamat arviot näytelmästä voit kurkata sivulta taidetestaajat.fi.

KATSO VIDEOITA

KATSO KUVAT

LUE LISÄÄ

Syksyllä 2018 Rovaniemen Teatterissa herää eloon Minna Canthin kertomus Papin perhe. Näytelmässä Valtarin ydinperhe on yhtä kuin koti-isä, pastoriäiti ja kolme nuorta aikuista. Ihmissuhteiden ytimessä on aatteen läsnäolo. Se on kotona, vaikka äiti itse ei töiltään ehtisikään olla.

Valtarit elävät yhdessä ja vastakkain. Äidin vakaumus vaatii kaikilta uhrauksia – tulevaisuuden unelmien ja kutsumusten unohtamista. Kun vanhemmat pitävät valinnanvapautta itsekkyytenä, nuorten mielestä se on oikea tie. Heillä on paloa yliopisto-opintoihin, näyttelemiseen ja toimittajaksi. Hanna lähtee liikekannalle ihmisoikeuksien puolesta, Jussi vaikuttaa maailmaan kirjoittamalla ja Maiju vaistoaa lahjansa näyttelijänä. Kuihtuvatko Hannan ajatukset kunnianhimoisuuteen, kuten vieraille hedelmille käy Suomen kasvimailla? Ovatko Jussin kirjoitukset vihapuhetta äitiä vastaan? Toteutuuko Maijun haave näyttelemisestä siitä huolimatta, että koe-esiintymiseen täytyy livahtaa salassa?

Valtarien äidin ihanteet uskosta ja maailmanjärjestyksestä kuuluvat uuden sukupolven mielestä menneisyyteen. Ajatusten ero hajottaa ja ajaa äärimmäisyyksiin, kunnes viimeiset sanat sanotaan sovinnolla ja rakkaudella.

Papin perhe on suomalainen näytelmäklassikko, jonka Sakari Hokkanen on kirjoittanut uudelleen 2010-luvun maailmaan. Näytelmän on ohjannut Eljas Liinamaa ja sen pääroolissa pastorina nähdään Pirjo Leppänen. 

X