Cabaret

”Oli kabaree ja oli seremoniamestari ja oli kaupunki nimeltä Berliini Saksa-nimisessä maassa – se oli maailman loppu ja minä tanssin Sally Bowlesin kanssa – ja me olimme molemmat unessa…”

Pimeään syttyy valomainos kirjain kirjaimelta. Siinä lukee Cabaret. Olemme kaupungissa nimeltä Berliini, vuosi on 1929. Emme tiedä, mitä Eurooppa saa pian kokea, millä tavalla juhlat loppuvat. Vielä ei ole aika. On uudenvuoden yö Kit Kat Klubilla ja kohtalo ajanut ihmiset yhteen. On se hetki ja villi kokoelma naisia, miehiä, musiikkia ja tanssia. Kaikki on mahdollista.

Amerikkalaisen kirjailijan, Cliff Bradshawn ja laulaja Sally Bowlesin katseet kohtaavat. Kaksikon välille kietoutuu syvä ja hauras rakkaustarina, samoin kuin heidän ympärilleen kertyy perheentapainen yhteisö erilaisia persoonia. On onnenonkija Ernst, majatalon emäntä Fräulein Schneider, hedelmäkauppias Herr Schultz ja Kit Kat -klubilaiset. Kaupungin ilmapiiri alkaa kuitenkin kiristyä ja sen myötä myös Klubin, Cliffin sekä Sallyn elämä muuttua ja usko tulevaisuuteen kääntyä.

Ennen sitä hyvä herrasväki, jättäkää huolenne ja käykää pöytään – me viihdytämme. Näin lupaa musikaalien mestariteos Cabaret. Willkommen, bienvenue, welcome!

PIKKUJOULUT KUIN CABARET

Vietä unohtumattomat pikkujoulut teatterissa Cabaret’n hengessä! Lähde vaikkapa työ- tai ystäväporukkasi kera nauttimaan teatteriravintolan loihtimasta upeasta pikkujouluillallisesta ja henkeäsalpaavasta Cabaret-musikaalista. Alku- ja pääruoka tarjoillaan puolentoista tunnin ajan ennen esitystä ja jälkiruoka esityksen väliajalla. Pikkujoulupaketin hinta on 76 € (sis. illallisen & Cabaret'n esityksen).

Tilaa pikkujoulupaketti viimeistään 2 viikkoa ennen esitystä Lappia-talon myyntipalvelusta: teatteri@rovaniementeatteri.fi tai 0400 282 484.

Pikkujoulupaketit ovat varattavissa seuraaville päiville:

  • pe 15.11.
  • la 16.11.
  • pe 22.11
  • la 23.11.
  • pe 29.11.
  • la 30.11.
  • to 5.12.
  • pe 13.12.

KATSO PIKKUJOULUMENU TÄÄLTÄ.

ALKUPERÄISTEOS

Perustuu Christopher Isherwoodin romaaniin The Berlin Stories ja John Van Drutenin näytelmään I Am a Camera.
Musikaalikäsikirjoitus: Joe Masteroff
Sävellys: John Kander
Laulujen sanat: Fred Ebb

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Seppo Välinen
Kapellimestari: Minna Siitonen
Koreografia: Matti Paloniemi
Lavastus: Annina Nevantaus
Pukusuunnittelu: Paula Varis
Naamiointi: Kaisa Mylläri
Valosuunnittelu: Miksa Koponen
Äänisuunnittelu ja saliääni: Taito Kantomaa

Rooleissa: Panu Valo, Siiri Partanen, Timo Vuento, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Paula Miettinen, Vesa-Matti Komonen, Helka Periaho, Jonne Kaaretkoski, Eino Hantula.

Tanssijat: Anni Pilhjärta, Atte Herd, Laura Kallas-Herd, Ulla Väätäinen, Veera Syvävirta, Geordanis Figuerola Medina, Krista Karttunen, Henrietta Heiskanen, Aino Mykrä

Orkesteri: Minna Siitonen, Anna Laakso, Mikko Silander, Jarmo Saitajoki, Hannu Mikkola, Henri Haahti, Ari Sundström, Johannes Ruotsalainen, Tuomas Virkkala, Markku Kulmala, Pekka Niskanen, Esko Parikka

KATSO TARKEMMAT TEKIJÄTIEDOT TÄÄLTÄ.

ESITYSPAIKKA

Suuri Tieva-näyttämö, Lappia-talo.

KESTO

Noin 2 t 30 min

LIPUT

Peruslippu 42–44 € / eläkeläiset 38–40 € / opiskelijat, työttömät & lapset 30–32 €.

LIPPUKAMPANJAT

  • S-ETUNÄYTÖS PE 27.9. KLO 19: S-Etukortilla sivupaikat 37 € (norm. 42 €) ja keskipaikat 39 € (norm. 44 €). Huom. Ei kerrytä bonusta.
  • OPISKELIJANÄYTÖS 31.10. KLO 19: Esityksen liput opiskelijakortilla 15 €. Kampanjahintaiset liput myynnissä vain Lappia-talon lipunmyyntipisteellä.

VIDEOT

    

    

KUVAT

Kuvaaja: Petri Teppo.

Jos olet median edustaja, lataa painolaatuiset kuvat täältä.

Kuvaaja: Tatu Kantomaa

X