Korjaamo

Korjaamo on moottoriöljyn katkuinen kertomus kahden miehen töyssyisestä ystävyydestä ja pyristelystä uusissa elämäntilanteissa. Korjaamon omistajaa Jallua painaa konkurssiuhka, ja apumieheksi palkattu Ola kipuilee avioeroaan sekä potkujaan rehtorin virasta. Kun käsin korjaamisen taidolle ei tahdo riittää kysyntää teknologian syödessä työt, hiipii mieleen salakavala pelko: onko aika ajanut keski-ikäistyneiden miesten ohi vai onko tulevalla vielä jotain annettavaa?

Tyhjäkäyntiin kyllästyneet kaverukset päättävät laittaa uuden vaihteen silmään ja alkaa tehdä Youtube-videoita korjaamon arjesta. Tubettaessaan koneiden korjauksesta miehet tulevat samalla paikanneeksi omien konepeltiensä lommoja. Tahattoman hauskoilla videoilla juttu luistaa kuin vaseliini, mutta yhteentörmäyksiltäkään ei vältytä. Auttaako keskinäinen lojaalius selviytymään kaveruuden kupruista ja muutoksen pelosta?

Mika Myllyahon käsikirjoituksen miehet ovat sekä huvittavan että liikuttavan aitoja – samoin kuin heidän ystävyytensä kuvaus koskettaa ja naurattaa yhtä aikaa. Näytelmä valmistui Eljas Liinamaan ohjaamana syksyksi 2019 Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolle sekä Lapin kiertue-esitykseksi.

ARVOSTELUT

"Marko Syysmaa ja Kari Koivukangas ovat huikea kombo. Olipa ilmaisu isoa, mininiukkaa, kiihkeää, hillittyä, sielukasta tai sysisynkkää, aina on partneri messissä. Tätä se on: näyttelijäntyön parhaus. Kaksi hyvin erilaista, kaksi häkellyttävän taitavaa antavat yhdessä kaikkensa. Katsoja kiittää – kun malttaa hengittää. -- Mikä ilo viedä ensi viikonloppuna oululaiset vieraat Rovaniemen teatteriin. Nyt on mitä näyttää."

Marjis Ahvenjärvi, kriitikko, Uusi Rovaniemi. Lue koko kritiikki TÄSTÄ.

KATSOJAPALAUTTEITA

"Oli loistavat näyttelijät ja koskettava aihe. Hienoa, miten kaksi näyttelijää voi täyttää koko lavan."

"Korjaamo oli niiiin hyvä kahden miehen pienimuotoinen, mutta suurella sydämellä tehty esitys. Kiitos pojat!"

"Huikea esitys, lavasteet ja mainiot näyttelijät. Tuli hyvä mieli esityksestä."

"Tosi viihdyttävä ja ajankohtainen näytelmä."

"Korjaamo oli koskettava ja silti myös hauska. Erityisen hyvin oli oivallettu musiikin käyttö esityksessä - kappalevalinnat olivat ihan nappiinsa!"

"Ennakkoluuloisena menin, mutta perin tyytyväisenä näkemästäni poistuin teatterista. Nämä kaksi miestä näyttämöllä ovat onnistuneet ennenkin yhdessä ja niin kävi nytkin. Menkäähän katsomaan."

"Hauska, elämänmakuinen vuoropuhelu aikuisten miesten kesken. Huumoria, totuutta ja elämän kipeyttä sopivassa suhteessa. Pienellä näyttämöllä pääsi lähemmäksi miesten keskustelua ja tunnelmaa. Suosittelen."

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Mika Myllyaho
Ohjaus: Eljas Liinamaa
Lavastus: Pentti Uimonen
Rooleissa: Kari Koivukangas ja Marko Syysmaa

KATSO KOKO TYÖRYHMÄN TIEDOT TÄSTÄ.

ESITYKSEN KESTO

1 tuntia 50 minuuttia sisältäen väliajan

ESITYSPAIKKA

Vinttinäyttämö Kero, Lappia-talo. Esityksiä on myös Lapin kiertueella, ks. kiertueaikataulu täältä.

LIPUT

Peruslippu 26 € / eläkeläiset 24 €/ opiskelijat & työttömät 16 €. Kiertueella jäsenkunnissa* aikuiset 17 € ja opiskelijat 10 €, muissa kunnissa 22 € ja 13 €.

*Jäsenkunnat: Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, (Rovaniemi), Salla, Savukoski, Sodankylä, Ylitornio.

KUVAT

Kuvaaja: Tatu Kantomaa

Jos olet median edustaja, lataa painolaatuiset kuvat täältä.

Kuvaaja: Kaisa Sirén

VIDEOT

  

  

  

X