Lapin musiikkiopiston juhlakonsertti

KEVÄÄN 18.5. ESITYS ON POIKKEUSTILANTEEN VUOKSI SIIRRETTY MAANANTAILLE 5.10. KLO 18. 

Lapin musiikkiopisto on ollut olennainen osa niin rovaniemeläistä kuin lappilaistakin kulttuurielämää jo viidenkymmenen vuoden ajan. Musiikkiopiston 50-vuotisjuhlakonsertissa lavalla nähdään ja kuullaan läpileikkaus koko musiikkiharrastustaipaleesta muskareista aikuisopiskelijoihin.

Konsertin alkupuolella kuullaan niin vauvamuskarilaisia kuin pianisteja, fanfaareita ja sähkösoittimia. Kaiken kattavana teemana on, mikäpä muukaan kuin ”luonto” - lappilainen musiikkiopisto elää todellisten vuodenaikojen keskellä, soittotunneille saavutaan niin paukkupakkasilla kuin kevään lämpimimpinä päivinä. Väliajallakin ohjelmasta huolehtivat opiston oppilaat ja opettajat.

Toinen puoliaika tuo suurimman osan musiikkiopiston oppilaista yhtä aikaa lavalle Lapin lasten sinfonian merkeissä. Sinfonia on tilausteos Lapin musiikkiopiston 50-vuotisjuhliin. Yleisö johdatellaan aikakausien läpi välillä pienemmällä soivalla porukalla, välillä lavalla soi yhtäaikaa satoja soittajia ja laulajia. Teoksen teemana on kolme vuosisataa: 1700-, 1800- ja 1900-luku sekä kolme tyylilajia: ooppera, sinfonia ja baletti. Oopperaksi on valiutunut W.A. Mozartin Taikahuilu, sinfonioiksi Ludwig van Beethovenin V, VII ja IX sinfonia sekä baletiksi Igor Stravinskin Kevätuhri. Teos on Aili Järvelän sovittama ja Mauno Järvelän sanoittama. Musisoimassa on oppilaita Rovaniemen lisäksi myös sivutoimipisteistämme - koko musiikkiopisto soi!

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi kuuntelemaan ja katsomaan lappilaista musiikin ihmettä.

Lukuvuosi 2019–2020 on Lapin musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuosi. Kesällä 1969 Rovaniemen kaupunginhallitus nimesi toimikunnan valmistelemaan musiikkiopiston perustamista. Kaupunginvaltuuston päätöksellä 24.11.1969 perustettiin Lapin Musiikkiopisto. Kaupunginvaltuuston nimettyä opistolle väliaikaisen johtokunnan musiikkiopiston toiminta pääsi alkamaan 23.2.1970.

KESTO

2 tuntia sisältäen väliajan

ESITYSPAIKKA

Suuri Tieva-näyttämö, Lappia-talo

LIPUT

Aikuiset 28 €, lapset 19 €. Perhelippu 65 € (2 aikuista, 2 lasta).  

X