ARTO SALMISEN KOMEDIA VARASTO ENSI-ILTAAN

Rovaniemen Teatterin syyskauden päättää duunarikomedia Varasto, joka saa ensi-iltansa 25. marraskuuta klo 19 suurella Tieva-näyttämöllä. Suomen suorapuheisimmaksi tituleeratun kirjailija Arto Salmisen romaaniin perustuvan näytelmän ohjaajana vierailee mm. suositun Siunatun hulluuden aiemmin ohjannut Riku Innamaa ja lavastaja-pukusuunnittelijana eri puolilla Suomea vieraillut ja suunnittelutöistään kiitelty Kati Lamppu.  Valosuunnittelusta vastaa Rovaniemen Teatterin Kari Penttinen ja äänisuunnittelusta Miksa Koponen.

Elokuvaversionakin tunnettu Varasto on röyhkeän hauska irvikuva yhteiskunnasta, jossa itsekkyys on korvannut ihanteellisuuden. Tässä lakonisen ilkikurisessa höykytyksessä tikat ja kirosanat sinkoilevat eikä mikään ole pyhää. Varasto näyttää miten kauhea ihminen on. Ja miten kauhean hauska!

Tieva-näyttämöllä nähtävässä teoksessa eletään 90-luvun alkua, hyvinvointivaltion hopea-aikaa. Mies nimeltään Rousku kärrää maalikaupan varastossa tavaraa paikasta aa paikkaan bee. Oman toimensa ohella Rousku myy varastosta tavaraa ja pistää rahat taskuunsa, sillä Rouskulla ei ole aatteita, tavoitteita eikä laajoja näköaloja. On vain Pinotex-pönttöjä, mattorullia, tasoitesäkkejä sekä työkaveri Raninen, jonka kohdalla ei ole erityistä pelkoa, että kukaan luulisi häntä ainakaan aivokirurgiksi. Jonkinlaista lohtua arjen ankeuteen Rouskulle tuo toistaiseksi voimassa oleva yhdenyönsuhde kaupanmyyjä Karitan kanssa. Päivät muistuttavat hirvenpapanoiden lailla toisiaan. Kunnes sitten tulee päivä, joka ei ole samanlainen. Nimittäin silloin: ”Kaikki sortuu ja elämä lähtee valumaan omaa reittiään, mutkitellen kuin kusi lautaa”, kuten Rousku itse asian ilmaisee.

"Tässä ajassa on kaipausta naurun äärellä ja Varasto on meidän tarjoamamme vaihtoehto tähän. Tämän komedian äärellä jo pelkästään visuaalinen paluu 90-luvulle alkaa tuottaa iloa ja tietenkin roolihenkilöiden mahdottomuus naurattaa", iloitsee taiteellinen johtaja Miika Muranen.

Lavalla nähdään Marko Syysmaa, Timo Vuento, Siiri Partanen, Kari Koivukangas, Markku Köngäs, Markku Lukka, Outi Nevanlinna ja Sulo Laukkanen.

Painolaatuisia kuvia: rovaniementeatteri.fi/medialle/materiaali/varasto/ 
Lue lisää esityksestä: rovaniementeatteri/esitykset/varasto/

Kuvaaja Petri Teppo

X