JOULUTARINA ALOITTAA JÄÄHYVÄISKAUTENSA LAPPIA-TALOSSA

Rovaniemen Teatterin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin yhteistuotanto Joulutarina aloittaa jäähyväiskautensa Lappia-talossa 23. marraskuuta. Musiikkinäytelmä on ollut Rovaniemen Teatterin ohjelmistossa jouluina 2016-2017 ja aloittaa nyt viimeisen esityskautensa. Näytelmä pohjautuu Marko Leinon romaaniin ja Juha Wuolijoen elokuvaan. Sen käsikirjoitus ja ohjaus on Kari Väänäsen, koreografia Matti Paloniemen ja sävellys Minna Siitosen. Rooleissa ovat Rovaniemen Teatterin näyttelijät, Tanssiteatteri Rimpparemmin tanssijat sekä muusikot ja lisäksi avustajina on lapsia, nuoria sekä Lapin urheiluopiston tanssialan perustutkinnon opiskelijoita.

Joulutarina on Rovaniemen Teatterin kaikkien aikojen suosituimpia perhe-esityksiä. Se on saanut kausina 2016–2017 yhteensä 10340 katsojaa 51 näytökseensä. Edellinen saman suuruusluokan katsojamäärän kerännyt lastenesitys on ollut Aarresaari, jonka näki 7500 katsojaa vuosina 2000-2001.

Tänä talvena Joulutarinasta on 24 esitystä 29.12. saakka. Näytökset ovat suunnattuja niin paikallisille kuin matkailijoillekin, koska ne ovat puhuttuja suomeksi sekä tekstitettyjä englanniksi ja kiinaksi. Vuoden 2018 ensi-illan harjoitukset ohjaa Tanssiteatteri Rimpparemmin Matti Paloniemi.

- Me lähdemme harjoituksiin tarkoituksena vaalia Kari Väänäsen perintöä. Haemme samaa kädenjälkeä, olomuotoa ja tunnelmaa, jonka Väänänen on esitykseen luonut, Matti Paloniemi kertoo.

Joulutarinan viimeinen näytös päättää Rovaniemen Teatterin kauden. Vuoteen 2019 teatteri lähtee kuudella ensi-illalla ja työstämällä vastuullisuusohjelman.

- Syyskausi on sujunut hyvin ja olemme saavuttamassa katsojatavoitteemme. Esitykset ovat löytäneet hyvin yleisöä ja herättäneet keskustelua. Lappia-talossa käy vuoden aikana yli 50000 kävijää ja tilat ovat tehokkaassa käytössä. Olemme viime vuosina kehittäneet toimintaamme ja sen myötä saavuttaneet hyviä tuloksia. Ensi vuonna tuotamme kuusi ensi-iltaa ja vierailuesityksiä. Lisäksi vietämme juhlavuotta teatterin täyttäessä 70 vuotta ja alueteatteritoiminnan 50 vuotta. Me olemme päätyneet juhlavuoden kynnyksellä nostamaan esiin vastuullisuuden ja ekologisuuden. Huomasimme tekevämme runsaasti asioita ekologisesti, mistä Joulutarina on hyvä esimerkki. Sen lavastus ja puvustus toteutetaan pitkälle kierrätysmateriaaleista. Työstämme omaa vastuullisuusohjelmaa, joka jalkautuu vuosisuunnitteluun ja päivittäiseen tekemiseen. Me kiinnitämme yhä enemmän huomiota tuotevalintojen ekologisuuteen, kierrättämiseen, hankintojen määrään, ympäristöystävällisiin aineisiin ja niin edelleen. Taloudellinen, ympäristö- ja sosiaalinen vastuu ohjaavat toimintaamme, sanoo toiminnanjohtaja Sari Alatalo.

X