TAITO KANTOMAALLE ANSAITUSTI VUODEN ÄÄNISÄDE-PALKINTO LEMPI-ESITYKSEN ÄÄNISUUNNITTELUSTA

Teatteri-, tanssi- ja sirkusalan Thalia-palkinnot on julkistettu. SVÄV (Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelujat ry) jakaa kolme Säde-palkintoa vuoden 2020 teoksista Thalia-juhlan päivänä 26.4.2021 järjestettävässä etätapahtumassa kello 19.

Säde-palkinnot ovat kunniamainintoja, jotka jaetaan ansioituneesta valo-, ääni- ja videosuunnittelusta. Palkittavat suunnittelut edustavat kokonaisvaltaista, esteettisesti taidokasta sekä tarkkaa suunnittelua ja taiteellista ilmaisua. Ensimmäiset Säde-palkinnot jaettiin vuoden 2007 teoksista. Vuonna 2018 otettiin käyttöön kiertopalkinnot, jotka on suunnitellut Kimmo Karjunen ja Anti Puumalainen. Lisätietoa palkinnoista ja aikaisemmin palkituista, sekä kaikki ehdolla olleet teokset löydät Säde-palkinnot verkkosivulta.

Rovaniemen Teatterin Taito Kantomaa palkittiin Äänisäde-palkinnolla Lempi-esityksen äänisuunnittelusta. Palkinnon perustelut kuuluvat näin: "Äänisuunnittelu Rovaniemen Teatterin Lempi-esitykseen on kauttaaltaan harkittua ja kauniisti esityksen tahtiin hengittävää. Kantomaan paletti kantaa läpi esityksen kuin soiva maisema, jota vasten yleisö voi kokea esityksen tapahtumat. Äänisuunnittelu on linjassa esityksen visuaalisen suunnittelun kanssa, joka vie katsojat sodan ajan Rovaniemeen, mutta Kantomaa käyttää myös modernimpia sävyjä silloin kun ääni sitä vaatii. Kiertueteatteria varten tehty Lempi kasvaa taitavan äänisuunnittelun ansiosta useamman kyynäränmitan pituutta lisää. Raati arvosti erityisesti sitä, että teoksen valosuunnittelustakin vastannut Taito Kantomaa on tehnyt kiertue-esitykseen näin loppuun saakka hiottua ja yksityiskohtaista äänityötä: hän ammentaa äänisuunnittelun klassisista keinoista ja osoittaa, kuinka lahjakas äänisuunnittelija pystyy tekemään tutuistakin aineksista vaikuttavaa taiteellista kädenjälkeä."

Onnea Taito!

X