ILOA, OPPIA JA TEKEMISTÄ TEATTERISTA

Rovaniemen Teatterista on tilattavissa työpajoja, kierroksia kulisseihin, ammattilaisvierailuita ja tehtäväpaketteja, jotka kehittävät ilmaisutaitoja, syventävät esitysten teemoja sekä tutustuttavat teatterin tekemiseen ja ammattilaisiin.

TYÖPAJAT

Työpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden sisältö sekä kesto ovat muokattavissa ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lasten työpajat voivat olla kestoltaan 30–60 minuuttia ja nuorten työpajat 90–120 minuuttia. Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tilaan, esimerkiksi luokkaan, josta saa pulpetit syrjään.  Tutustu alla valmiisiin työpajavaihtoehtoimme tai kysy rohkeasti juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan työpajan suunnittelua.

Teatteri-ilmaisun työpaja

Teatteri-ilmaisun työpajassa voit parantaa osallistujien yhteishenkeä, itseluottamusta sekä kommunikaatio- ja esiintymistaitoja tai irrotella hauskoilla ilmaisuharjoitteilla.

Pikku prinssi -työpaja: Avaruusretki ystävyyden planeetalle

5–9-vuotiaille suunnatussa draamatyöpajassa teemme oman avaruusseikkailun ystävyyden planeetalle. Planeetalla tutkimme leikkien ja näytellen ystävyyden ja ryhmätyön kannalta tärkeitä vuorovaikutustaitoja, kuten kuuntelemista, keskittymistä ja toisen huomioon ottamista. Matkamuistoksi jokainen saa retkeltä roimasti rohkeutta, ryhmätyötaitoja ja rakettilaukaisun luovuuden puuskaan.

Draamatyöpaja nuorille: Lappilaisuus ATM

7.-9.-luokille. Kahden oppitunnin mittaisessa toiminnallisessa työpajassa tutkitaan aisteihin keskittyvin draamaharjoittein, mitä on monikulttuurinen Lappi: kuinka se näkyy, kuuluu, tuntuu, puhuu ja maistuu. Työpajan teemana aistit johdattelevat pohtimaan, mistä kulttuuri koostuu ja miten se kehittyy. Samalla karttuvat ryhmätyötaidot hauskan yhteisen tekemisen merkeissä.

TEHTÄVÄPAKETIT

Näytelmien ensi-iltojen alla teatterin verkkosivulle ilmestyy esityksiin liittyviä tehtäväpaketteja koululaisille ja opiskelijoille. Paketit sisältävät yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä keskustelunaiheita, joilla voit virittäytyä esitysten tunnelmaan tai purkaa kokemuksia teatteriretken jälkeen.

TEATTERINTEKIJÄ VALOKEILASSA

Tiedätkö, mitä tekee peruukkimestari, kuinka lavastaja saa ideansa, miten näyttelijä oppii vuorosanat tai tarvitseeko kuiskaajan todella puhua kuiskaten? Käy teatterilla ottamassa kysymyksiin selkoa tai tilaa taiteilija luoksesi kertomaan työstään. Järjestämme ryhmääsi varten haastattelutuokion, joka etenee vuorovaikutteisesti yleisötyöntekijän johdolla. Saat kuulla, kuinka taiteilija valottaa ammattinsa saloja ja pääset esittämään hänelle kysymyksiä. Haastattelutuokio kestää yhden oppitunnin verran ja sen hinta on 60 euroa.

KURKISTUS KULISSEIHIN

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 55 euroa ryhmältä.

MAISTIAINEN KULISSIKIERROKSESTA

Mitä kulissikierroksella tapahtuu? Hyppää Mallan ja Olavin matkaan lyhennetylle kierrokselle!

X