ILOA, OPPIA JA TEKEMISTÄ TEATTERISTA

Rovaniemen Teatterista on tilattavissa työpajoja, kierroksia kulisseihin, ammattilaisvierailuita ja tehtäväpaketteja, jotka kehittävät ilmaisutaitoja, syventävät esitysten teemoja sekä tutustuttavat teatterin tekemiseen ja ammattilaisiin.

TYÖPAJAT

Työpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden sisältö on muokattavissa ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tilaan, esimerkiksi luokkaan, josta saa pulpetit syrjään. Työpajan kesto on 30-45 min ja hinta 100 euroa.

”Elämäniloa jakamassa”

toiminnallinen draamatyöpaja varhaiskasvatukseen ja alakoululaisille Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen näytelmän pohjalta

Me ihmiset olemme Karhu Murhisen lailla pieniä olentoja tässä maailmankaikkeudessa. Jokainen meistä jättää suuren jäljen lähtiessään. Kuinka ainutlaatuista elämämme onkaan! Siksipä koetut ilot tulisikin jakaa yhdessä, koska jaettu ilo on paras ilo. Kuten Murhinenkin näytelmässä toteaa: ”Mihin menevät kaikki elämän hyvät ja huonot hetket, kirjat joita luemme, elokuvat joita katsomme ja musiikki jota kuuntelemme, jos emme jaa niitä toisten kanssa?” Työpajassa pohditaan leikkien, mikä tuo erityistä iloa elämään ja kuinka nämä ohikiitävät ja ainutlaatuiset hetket voisi jakaa ystävien kanssa. Pedagogisiksi teemoiksi nousevat hetkestä nauttiminen, erilaisuuden arvostaminen ja yhdessä tekeminen. 

 Karhu Murhinen kutsuu sinutkin mukaan tähän ainutlaatuiseen ja elämänmakuiseen työpajaseikkailuun!

TEHTÄVÄPAKETIT

Näytelmien ensi-iltojen läheisyydessä teatterin verkkosivulle ilmestyy esityksiin liittyviä tehtäväpaketteja koululaisille ja opiskelijoille. Paketit sisältävät yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä keskustelunaiheita, joilla voit virittäytyä esitysten tunnelmaan tai purkaa kokemuksia teatteriretken jälkeen.


Tästä linkistä pääset Me Rosvoloiden tehtäväpakettiin

Tästä linkistä pääset Maukka, Väykkä ja Karhu Murhisen tehtäväpakettiin

Tästä linkistä pääset Hirvimetsän tehtäväpakettiin

SATUPÄIVÄ 18.10.2021

Valtakunnallista Satupäivää vietettiin maanantaina 18. lokakuuta 2021 teemalla "tarinoita ja taidetta". Rovaniemen Teatteri kannustaa kaikkia lappilaisia, päiväkotilaisia, alakoululaisia sekä vanhempia ja heidän lapsiaan satujen ja taiteen äärelle!

Rovaniemen Teatteri tarjoaa kaikille sadunnälkäisille tarinan Liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä. Tarinan on kirjoittanut teatterin yleisötyöntekijä & teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Linné. Tarina on myös osa vuoden 2021-22 moniaistillista reissuteatterikonseptia, jossa katsojille lahjoitetaan sadun pohjalta työstetyt lasten taideteokset. Jos haluatte olla mukana taideteoksillanne ilostuttamassa reissuteatterin katsojia, alla ohjeet mukaan pääsemiseksi. Taidehetkeä varten tarvitsette paperia ja kyniä tai maalausvälineet.

1. Lukekaa tai kuunnelkaa Liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä kertova tarina.
Kuuntele satupäivän tarina tästä
Lue satupäivän tarina tästä

2. Piirtäkää tai maalatkaa luetun tai kuunnellun sadun innoittamana taideteos. Se voi olla täysin vapaamuotoinen ja abstrakti. Mitä persoonallisempi teos, sen parempi. Halutessanne voitte laittaa mieluisaa musiikkia taustalle inspiraation ja luovuuden ruokkimiseksi.

3. Lähettäkää teoksesta kuva Rovaniemen Teatterin yleisötyöntekijä Henna Linnélle osoitteeseen henna.linne@rovaniementeatteri.fi. Halutessanne voitte tuoda teoksen myös teatterin lipunmyyntiin ma-la 11-18 välisenä aikana. Teatteri ottaa ilomielin vastaan myös peruspostia osoitteeseen Jorma Eton tie 8 A, 96100 Rovaniemi. Jos teoksen taiteilija haluaa tuoda nimensä julki, muistattehan kirjata oman nimenne teokseen.

4. Saadut taideteokset lahjoitetaan reissuteatterin katsojille alueen palvelu- ja hoivakoteihin.

Osallistuessanne satupäivään voitte ottaa luku- / kuunteluhetkestä ja taideteoksen valmistusprosessista tai valmiista taideteoksesta valokuvan ja ladata sen sosiaaliseen mediaan. Muistattehan tägätä myös meidät kuvaan mukaan @rovaniementeatteri ja #rovaniementeatteri #satupäivä.

TEATTERINTEKIJÄ VALOKEILASSA

Tiedätkö, mitä tekee peruukkimestari, kuinka lavastaja saa ideansa, miten näyttelijä oppii vuorosanat tai tarvitseeko kuiskaajan todella puhua kuiskaten? Käy teatterilla ottamassa kysymyksiin selkoa tai tilaa taiteilija luoksesi kertomaan työstään. Järjestämme ryhmääsi varten haastattelutuokion, joka etenee vuorovaikutteisesti yleisötyöntekijän johdolla. Saat kuulla, kuinka taiteilija valottaa ammattinsa saloja ja pääset esittämään hänelle kysymyksiä. Haastattelutuokio kestää yhden oppitunnin verran ja sen hinta on 60 euroa.

KURKISTUS KULISSEIHIN

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 60 euroa ryhmältä.

MAISTIAINEN KULISSIKIERROKSESTA

Mitä kulissikierroksella tapahtuu? Hyppää Mallan matkaan lyhennetylle kierrokselle!

X